maandag 22 oktober 2012

Nieuws uit de kleutergroep

Na de herfstvakantie zijn we weer uitgerust gestart op school. Fijn dat ik bijna alle kinderen weer mocht begroeten.
Deze week zijn we aan het oefenen voor de kinderboekenweekviering. We hebben een liedje geleerd en iedere dag oefenen we in de hal.
In de klas hebben we het boek 'Ik stuur je de zon' gelezen en verschillen bedacht tussen Anne en Abel. Deze verschillen hebben we op grote vellen geschreven en getekend. Uw kind kan ze vast nog benoemen en vertellen waarom we voor een geel en grijs vel hebben gekozen.


Deze week ronden we het thema rond het boek: 'Ik stuur je de zon' af, en starten we met het nieuwe thema.

Het nieuwe thema heeft nog geen naam maar we gaan veel beleven met onze zintuigen... Ruiken, voelen, proeven...
Het is herfst en buiten is er ook veel te beleven, dit willen we een beetje meenemen naar de klas, we maken met elkaar een echte herfsttafel. Alles wat hierbij hoort mogen de kinderen meenemen naar school.
We hopen ook op stap te gaan in de omgeving van de school, naar het dierenparkje, we gaan bomen en bladeren bekijken...  We gaan weer veel ontdekken en leren!

Deze weken wordt er achter de schermen weer hard aan de rapporten gewerkt. Door de  kinderen te observeren tijdens het spel, in de kring of als ze aan het werk zijn, krijg ik een beeld van hun ontwikkeling. Woensdag 21 november krijgen de kinderen van groep 1 en 2 een rapport mee naar huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten