donderdag 26 maart 2015

Nieuws uit de kleutergroep

In de klas ontstaat weer een nieuwe themahoek: Het tuincentrum. Bij de Intratuin hebben we natuurlijk veel inspiratie opgedaan en die kunnen we gebruiken om de hoek op te bouwen.
Maar er is nog veel wat gemaakt moet worden, snijbloemen om boeketten te maken, zakjes met zaadjes en bolletjes, bordjes met prijzen... Volgende week tijdens de speel-werkles zullen we hard gaan knutselen om dit te maken.
Tijdens Engels lezen de kinderen al een prentenboek! The hungry catterpillar. Ook leren we praten over het weer ( It's cold/ hot/ cloudy).

De kring wordt ook steeds groter, de groep 0 groeit. We begonnen vorig jaar in November met Dré, daar zijn nu Dave, Ferdinand, Mirthe en Gideon bijgekomen. Binnenkort komen Gerlynn, Lizzy en Levi er ook nog bij. Leuk om te zien hoe de kinderen al een beetje hun plekje krijgen in de klas en met de andere kinderen gaan spelen.

De kinderen van groep 2 en sommige kinderen uit groep 1 gaan zichzelf nu al heel erg groot vinden...! In de week van Tweede Paasdag gaan we met groep 2 al oefenen om een keertje alleen binnen te komen. Mama of papa mag dan buiten op het plein afscheid nemen en groep 2 mag dan buitenspelen totdat de bel gaat. We gaan dat oefenen op woensdag ( daarna alle woensdagen). De andere dagen zijn de mama's nog van harte welkom.

31 maart hebben we inloopavond op school. U mag samen met uw kind komen en rustig rondkijken in de klas. Uw kind kan vast precies uitleggen wat er allemaal te zien is en wat we ermee doen. Dit is geen avond voor individuele gesprekjes, daarvoor kunt u op een ander moment een afspraak maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten