donderdag 22 oktober 2015

Lezen in de leeshoek + twee tips voor de herfstvakantie

Op de gang staat een lekkere stoel met een aantal gezellige boeken... Wat wil je nog meer voor een leeshoekje? 
In de leeshoek vindt je deze keer twee boeken van Charlotte Dematons: 'De gele ballon' en 'Sinterklaas'. Ook het supergrote boek 'Nederland' in de klas is van haar hand. Ze maakt prachtige boeken waar kinderen en volwassenen veel plezier aan beleven. En op alle bladzijden verstopt ze mensen of voorwerpen zoals de jongens van de Kameleon ( in 'Nederland') of de gele ballon ( in 'De gele ballon' én 'Nederland').

Op deze plaat vindt je Slot Loevestein, de Waal en de brug bij Zaltbommel.  En zie je de ark van Noach?
Het grote boek over Nederland en 'De gele ballon' staan in de herfstvakantie maar niets te doen op school, wie wil één van de boek een weekje lenen? Plaats dan een reactie onder dit bericht.
Als het goed bevalt doen we dit in de kerstvakantie nog een keertje!


P.s. Als je ( net als ik ;-)) echt fan bent van de boeken is er in Baarn op kasteel Groeneveld een superleuke tentoonstelling 'Nederland is een feest!'. Op de zolder van het kasteel kunnen de kinderen alles ontdekken over Nederland. In het park rondom het kasteel kun je een leuke kabouterwandeling doen en op zoek gaan naar platen uit het boek. Leuk om in de herfstvakantie te doen!Over de herfstvakantie gesproken: Ook de tentoonstelling over Nijntje in het Centraal Museum in Utrecht is erg leuk! Er zijn veel dingen te doen voor kleuters, peuters en dreumessen ;-) In de stad zelf vindt je allerlei versierde Nijntje-standbeelden.

Fijne herfstvakantie!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten