woensdag 29 maart 2017

Naar de lammetjes ...

Vanmorgen zijn we met elkaar naar de lammetjes geweest. Best spannend natuurlijk! Zouden de schapen en de lammetjes veel lawaai maken? Zouden we de lammetjes mogen aaien? Zouden we misschien zelf wel even het hok in mogen? Durven we een lammetje eigenlijk wel vast te houden? En passen er echt 5 kleine lammetjes in de buik van 1 moederschaap?

Toen we aankwamen vertelde Joost Quik ons dat er net een lammetje geboren was. Het moederschaap likte dit beestje af. Nadat we een poosje rond gekeken hadden riep één van de kinderen: "Juf, kijk! Dit schaap heeft bloed". Joost Quik kwam er ook even bij kijken en vertelde ons dat er nog een lammetje geboren zou worden maar dat dit nog wel even kon duren.
Ondertussen mochten we de hokken in om naar de lammetjes en de schapen te kijken maar sommige kinderen durfden ze zelfs ook (samen met de juf) vast te houden! Sterk hoor, want de lammetjes waren al best wel zwaar.

Opeens trok Joost Quik zijn handschoen aan en liep het schapenhok in. Alle kinderen kwamen kijken. Joost ging met zijn hand in de billen van het schaap en trok er eerst 2 kleine pootjes, en daarna het hele lammetje eruit! Het leek wel of het lammetje dood was, zo stil lag het op de grond. Maar gelukkig ging het moederschaap ernaar toe en lekte ook dit lammetje af.
Bart vond het prachtig maar zei wel in zichzelf: "Bah, al die baby's"

Ook hebben we geleerd dat lammetjes die het koud hebben onder een lamp liggen. Deze lamp is vooral voor de warmte maar ook een beetje voor het licht, want daar is een lamp tenslotte voor ;)

Bas was gezellig met Joost aan het kletsen over zijn nieuwe huis enz. Joost kende dit jongetje niet en vroeg aan hem: "Van wie ben jij er één?" Bas geeft als antwoord: "Ik ben van papa";)

Nadat we Joost Quik hartelijk bedankt hadden voor deze gezellige ochtend zijn we weer op weg gegaan naar school. Op school hebben we de foto's bekeken en nog even uitgerust en buiten gespeeld. U raad zeker wel wat we speelden ....


 
Hier voelt Joost Quik of het lammetje er al uit kan komen ... Maar we moeten nog even wachten.Wat een dikke lammetjes zeg! Gelukkige hebben we veel sterke kinderen in de klas!
De lammetjes onder de lamp!


De pootjes van het lammetje komen er al uit...

Het lammetje is er al ..Wat ligt het stil? Het zou toch niet dood zijn?


Even uitrusten hoor .. je wordt wel moe van zo'n wandeling !Floris en Gerlynn zijn lammetjes.. ze zijn net geboren. Maar het is wel zielig want ze kunnen niet bij de moeder drinken.. de moeder is dood gegaan toen de lammetjes zijn geboren. En de vader is ontsnapt uit het hok en dood gereden door een auto. Maar gelukkig hebben deze lammetjes hele aardige baasjes, dit zijn Emma en Lizzy, zij zorgen er wel voor dat hun lammetjes de fles krijgen ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten